Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Υπολειμματική αξία [ στοιχειωδης παιδεια] Θεωρια savil-alonaki






Υπολειμματική αξία - Βικιπαίδεια

Δεν υπαρχει  σωστη αναλυση μιας εταιρειας [ μετοχης] η μιας αγορας[ δεικτη],αν στο προγραμμα μελετης και αναλυσης ,δεν υπολογισoυμε εστω  και κατα προσεγγιση την ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΜΙΑΣ ΜΕΤΟΧΗΣ Η ΕΝΟΣ ΔΕΙΚΤΗ Π.Χ του δεικτη FTSE25 Large-Cap του helex.

Η θεμελιωδης αναλυση ειναι ενα εργαλειο δουλειας πολυ δυνατο,αλλα οχι πληρες .Χρειαζομαστε το μετρον μετρησης της αξιας μιας μετοχης,εστω  και υποθετικα εξω απο τα πλασια της θεμελιωδους αναλυσης .Η θεμελιωδης αναλυση  ειναι ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ στην ουσια,πολυ χρησιμη,αλλα δεν μας δινει το μετρον μετρησης ,αλλα λογιστικες πληροφοριες χρησιμες,οχι ομως το μετρο .

Αυτο το  χρηματιστηριακο μετρο ειναι η μοναδα μετρησης της τιμης των μετοχων και των δεικτων και φυσικα και των λογιστικων τιμων .

Φυσικα αυτο ειναι μια δυσκολη εργασια και απαιτουνται ειδικες γνωσεις αναλυσης και προσδιορισμου της υπολειμματικης αξιας μιας μετοχης.

Η απαντηση σ'αυτη την σκεψη ειναι πως υπαρχει αρχη για τα παντα και αυτο ειναι το μηδεν[ 0].Ομως επειδη πιστευω, πως απο το μηδεν δεν προκυπτει τιποτα,οσες φορες και αν το πολλαπλασισουμε,συμπεραινω πως υπαρχει ενας αριθμος [ χ] >0 ,που μας δινει την υπολλειματικη αξια[ δηλαδη το μετρον ] μιας μετοχης η ενος δεικτη.Aυτη λοιπον η υπολειμματικη αξια ειναι η μικροτερη τιμη μιας μετοχης εστω και θεωρητικα,αρκει να επαληθευθει στην πορεια πως βασικα ιστορικα σημεια της τιμης  ,επαληθευονται σχεδον με απολυτο τροπο  και με συγκεκρμενη σταθερη μεθοδο αναλυσης και προσδιορισμου των βασικων ιστορικων τιμων,δηλαδη των βασικων υψηλων και χαμηλων σημειων.

Συμπερασμα= καθε τιμη μιας μετοχης ειναι πολλαπλασιο της ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗΣ αξιας μιας μετοχης .Τ ιδιο ισχυει και για τους δεικτες μετρησης μιας αγορας.Αποδειξη αυτου ειναι πως  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΑΣΗΣ για τους δεικτες των μεγαλων αγορων ,οπως π.χ στον dax μe 1000 μοναδες βασης,αλλα και στον δικο μας τον FTSE 25  ME 1000 μοναδες βασης.

savil -alonaki
25 Οκτωβριου 2015




Δεν υπάρχουν σχόλια: