Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

savil [καλημερα] << Χρηματιστηριον Αξιων Αθηνων>> 11 Οκτωβριου 2014




Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας

ΘΕΜΑ<< Χρηματιστηριον Αξιων Αθηνων
----------------------------------------------------
Προλογος-Εισαγωγη
--------------------------
Η αγορα μας ειναι μια φυσιολοικη αγορα ,με ολα τα μειωνεκτηματα ,μιας  μικρης αγορας  ,και μαλιστα σε μια χωρα που τωρα αναδημιουργειται οργανωτικα δια τα επομενα 100 χρονια.
Η χωρα ειχε αναγκη την νεα ΔΟΜΗ δια το μελλον της,ΟΧΙ φυσικα  μ'αυτον τροπο ,που προεκυψε λογω της καθυστερησης, αλλα  μ'ενα  προγραμμα ευταξιας και λογιστικης τακτοποιησης των λογαριασμων της Εθνικης οικονομιας.Αυτο το προγραμμα επρεπε να  ειχε αρχισει να εφαρμοζεται τουλαχιστον  την δεκαετια του 1990, αφου απο τοτε  ειχαμε στοχο την εισοδο μας εις την ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ   ΕΝΩΣΗ ,δηλαδη την αλλαγη του νομισματος μας απο δραχμη σε ευρω.

Βασικο θεμα
----------------
Διαβαζω  διαφορα Ελληνικα εντυπα[  και ηλεκτρονικα] που γραφουν δια την αγορα μας.
Η πεποιθηση που σχηματιζω μεσα μου ειναι ,πως τουλαχιστον  οι συντακτεςς των διαφορων αναλυσεων της αγορας ειναι  απληροφορητοι και ισως  ακαταλληλοι να  αναλυσουν την  Ελληνικη αγορα,οταν παραλληλιζουν ασχετα πραγματα ,οπως εκλογες και αγορα .Την αγορα την εχουν ολοι αναγκη ,διοτι ειναι αναγκαιοτητα δια την Εθνικη Οικονομια.
Δεν καταλαβαινω ποια ειναι η αμεση συνδεση της αγορας με τις εκλογες.Δεν υπαρχει καμια απολυτως συνδεση.

 Η αγορα ειναι

1ον τιμη
2ον ποσοτητα
3ον αναγκη

Λυπαμαι αλλα δεν μπορω να προσθεσω τον παραγοντα  κοματα η εκλογες, η οποιονδηποτε αλλον εκτος απο τις βασικες παραμετρους την εννοιας αγορα ,οπως τις αναφερω λιγο πριν και τις επαναλαμβανω[ ΤΙΜΗ-ΠΟΣΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΚΗ]
Η αγορα ειναι μια δραστηριοτητα της οικονομιας της χωρας,οπως ειναι και οι αλλες δραστηριοτητες της Οικονομιας.
Φυσικα  και η διοικηση μιας εταιρειας η μιας χωρας παιζει πολυ σημαντικο ρολο στην προοδο της εταιρειας η της χωρας.
Δεν πετυχαινουν ολες οι διοικησεις ,ανεξαρτητα απο την ικανοτητα τους.
Παιζει πολυ σπουδαιο ρολο η ικανοτητα,ομως υπαρχουν  πολλες συγκυριες ,που εμποδιζουν  τα θετικα αμεσα αποτελεσματα μιας διοικησης.
Πιστευω πως ολοι το ξερετε πως το //ΜΕΓΑΛΟ// ειναι το πιο δυσκολο να επιτευθει,διοτι χρειαζεται  μονο την //ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ//,ενω  πολλες διοικησεις  στηριζονται στην //συνθετη λογικη//.

Ο Δεικτης FTSE 25 Large-Cap ,αυτη την περιοδο κανει  ακριβως,ο,τι κανουν και οι μεγαλες αγορες του ξωτερικου. Ειναι απολυτα ευθυγραμμισμενος με την διεθνη πραγματικοτητα.

παραδειγματα
-----------------
dax
-----
Ειναι σε περιοδο μεγαλης αντιστροφης ,οπωςκαι εμεις.
Κλεισιμο   στις 10-10-2013= 8685 μοναδες
Χαμηλο χθες  10-10-2014 =8788

Εδω παρατηρουμε,πως ο δεικτης εχασε σχεδον  ολη την ανοδικη κινηση ενος ετους.

S&P 500
------------
Και ο δεικτης αυτος με εντονο  τροπο τις τελευταιες ημερες,τρεχει προς αντιστοιχα χαμηλα  ετους.
κλεισιμο 10/10/2013=1692 μοναδες
χαμηλα 10-10-2014 =1906 μοναδες και φυσικα η καθοδικη πορεια συεχιζεται,με ενταση θα ελεγα.

Συμπερασμα
----------------
Τα παραδειγματα που σας ανεφερα,επιβεβαιωνουν την αποψη μου πως η Ελληνικη αγορα ειναι μια φυσιολογικη αγορα και συμπεριφερεται  σημερα,οπως και οι μεγαλες ξενες αγορες αυτη την περιοδο.
Λογω του μεγεθους της ,πολλες φορες  χιεραγωγειται προκλητικα,αλλα το ιδιο γινεται και στις μεγαλες αγορες.
Εχουμε ενα προβλημα με τις τραπεζες,οι οποιες ειναι υπο ΙΔΡΥΣΗ ακομη,αφου δεν εχουν τελειωσει με το αναγκαιο  ΜΕΤΟΧΙΚΟ  ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
Αυτο ειναι ενα προβλημα δεν γνωριζουμε  το υψος του αναγκαιου Μετοχικου κεφαλαιου της καθε τραπεζας .Ομως το προβλημα αυτο το  εχει ολη η ΕΥΡΩΠΗ και επομενως  ειμαστε σε αναμονη.
Αν πιστεψουμε πως η αγορα //προεξοφλει τα γεγονοτα// πριν ελθουν ,τοτε ισως και αυτο το θεμα να εχει  λυθει.
Υπομονη ,οχι απελπισια και ειδικα μη βαζετε αχρηστες  σκεψεις στο μυαλο σας, που δεν συνδεονται με την αγορα και την λειτουργια της.Μη διαβαζετε παραμηθατζηδες και ακαταλληλους , συντακτες  ανεξαρτητα απο το μεσον που γραφουν. Τα οικονομικα θεματα,δια να παραουσιαστουν σωστα ,χρειαζονται ανθρωπους με  ειδικη οικονομικη  παιδεια και συνεχη επιμορφωση  στην πραγματικοτητα.
Επισης δεν πρεπει να ξεχναμε,πως ο καλα οργανωμενος εμπορος μπορει να εχει κερδη ,ανεξαρτητα απο το ειδος της κινησης [ ανοδικης η καθοδικης].

savil-alonaki
11Οκτωβριου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: