Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Κυριες-Κυριοι
γεια σας 
Γενικα καθε επιχειρηση που δεν παραγει κερδη  ειναι ενα σχετο //σκουπιδι// και δεν αξιζει να ασχολειται μαζυ της ενας σωστος εμπορος.
Οι εμποροι και ειδικα οι μικροι εμποροι,δεν  πρεπει να πετουν τα χρηματα τους σε ακαταλληλες μετοχες.Διοτι ακαταλληλες ειναι αν δεν παραγουν κερδη οι εταιρειες και μαλιστα κατ'επαγγελμα.
Ενα τυχαιο γεγονος ,δινει φυσικα ενα ελαφρυντικο,αλλα και αυτο μας ειναι αχρηστο δια τις αποφασεις μας .Ο πλανητης ειναι γεματος μετοχες,ειναι αναγκη να αγορασω αυτη την εταιρεια που ατυχησε? Για πιο λογο?
Μηπως ειμαστε οι μεγαλομετοχοι η βασικα στελεχη αυτων των εταιρειων και δεν το γνωριζουμε? 
Αχρηστες ειναι ολες οι Εληνικες τραπεζικες μετοχες ,εκτος μιας που εδωσε καθαρα κερδη μετα απο τους φορους. Ενας αλλος ( κυριος)  δημοσιευε  και διαφημιζε λειτουργικα  κερδη πριν τις προβλεψεις.
Πολυ  μας υποβιβαζει  αυτος ο κυριος ,ο οποιος προκαλει την νοημοσυνη μας   με αυτα που λεει και δημοσιευουν οι φιλοι του με τις διαφημισεις  στο περιθωριο .
Στο blog ,θα διαβασετε τα στοιχεια πολλων ΤΡΑΠΕΖΩΝ ,ετσι ωστε να εχετε μια εικονα oλοκληρωμενη δια  τις τιμες και γενικα  μια παγκοσμια εικονα στον τραπεζικο κλαδο.
Ειναι απαραιτητη η ενημερωση ,διοτι ετσι θα μπορειτε να κανετε σωστες επιλογες, βασει κριτηριων και μεσα απο το σκεπτικο της συγκρισης[γιατι αυτη? και οχι αυτη την εταιρεια].
Πολλοι ισως δεν εχετε ζησει το 1999 και ισως μερικοι να το εχουν ξεχασει.Το 1999 ειναι εδω ,και περιμενει στην γωνια τους αφελεις .
Οι Ελληνικες τραπεζες ,πρωτα θα γινουν σωστες εταιρειες με σωστο αριθμο μετοχων ,μετα θα παραξουν καθαρα κερδη μετα φορου και τοτε και μονο τοτε θα μπορεσουν να μπουν στο δειγμα επιλογης ενος  ΣΩΣΤΟΥ εμπορου.
Ειναι πολυ προσβλητικη η εικονα να εχουμε σημερα 37,11 δις μετοχες απο 4 τραπεζες.
Διαβαστε και αλλα στοιχεια ,που προκαλουν τρομο.

Στοιχεια 30-05-2014
------------------------
κεφαλαιοποιηση ολου του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ=76,8 δις
κεφαλαιοποιηση των 4 τραπεζων 35,08 δις. 
Δηλαδη το μισο χρηματιστηριο [ 1/2]= οι 4 τραπεζες.

Αυτος ειναι ενας τεραστιος κινδυνος .Σχετο ΚΑΖΙΝΟ  και οχι αγορα  δειχνει  αυτη η εικονα.

επισης
----------

κεφαλαιοποιηση  FTSE25Large -Cap [ συνθεση 2-Ιουνιου 2014= 68,2  δις
κεφαλαιοποιηση 4 τραπεζων   .................................................     =35,08 δις 

και εδω βλεπουμε  λοιπον ,πως οι 4 τραπεζες  σε κεφαλαιοποιηση υπερβαινουν το 50% της συνολικης κεφαλαιοποιησης  του δεικτη.
Η προσωπικη μου αποψη ειναι αυτη.Καθε εμπορος εχει την ευθυνη των πραξεων του απο μονος του.Ο,τι και να διαβασει και απο οποιον και αν το διαβασει,δεν μπορει να το χρησιμοποιει ως αλλοθι δια τις επιλογες του.

savil
1 IΟΥΝΙΟΥ 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: